Monday, March 17, 2014

weekend yg sungguh membosankan

Entah kenapa rasa bosan.. nak kata kanda keje.. idak.. ada je sama2 cuti.. itulah.. hmm...

Bangun lewat sket... kanda ku kejutkan soh pegi mtg pibg sekolah ameer.. dia boleh jawab tanak pegiii... adoi.. aku ni segan giler nak pi sbb ayah budak2 ni yg selalunya amik berat sgt.. aku folo jer dia bab mtg2 skolah ni.  Well.. akupun bukan rajin sgt.. tapi aku dah kejutkan okeyyy?

Spt biasa ke pasar la tujuannya.. aku rasa ke pasar or ke mana2 tempat makan je yg aku dapat ajak kanda pi sama2.. lain2.. hmm.. teruskan usaha.  Entah kenapa susah sgt dia nak layan aku bawak berjalan.  Kalu kat umah mau borak2 tu takper gak.. iniii.. hmm.. ko leka dgn hp ko.. aku dgn keje aku.   Kanda maka  laksa.. ameer makan roti canai and aku as usual makan mi sup kat kedai ujang kat fudkot pasa selayang.. pi beli barang2 basah . Ayam ikan sayur and mcm lah.. Dia tggu aku kat kereta.. so kami 3 beranakpun bliklahh.. dah siap2 request nak aku masak kari ikan bawal tau.. aku tak kisah masak walaupun aku ni dlm kategori malas yg amat bab masak.. tp kanda selalu kata aku masak sedap utk merajinkan aku masakkk.. so layannn..  come to think of it.. lama gak aku tak amic pic masakan aku and up load kat insta/fb.. kenapa yek.. oh yer.. kanda penah tegur la kot.. aku x kisahpun dia main game and x dulikkan aku yg nunggu dia nak tido smpai lewat2.. tapi dia cam dengki pulak bila aku masak2 and uplod pic.. so much of a supporter u are to your wife kan?  Maybe tu sebab aku lama x upload pic.. baru aku teringat.. Any way.. he is not going to see me uploading anythingpun dah lagi.. tau sbb apa?  Lu pikir la sendiri..

Siang tadi.. lagi buhsan tahap cipan.. Allah saja yg tahu .. ujan jer since early morning ... so x dptlah pi bfast luar.  Along mai hantar jejemput bawang.  Aku tambah masak nasi goreng since x ckup anak2 ku and kanda nak makan walaupun sepinggan besau along hantar jemput2 tu.  Kanda dah mnum dia pi keje.. ada OT maka geraklah dia keluar.  Aku bitau tghari nak keluar dgn along .. dia ok jer.. takde ihh takde ahh.. hmm.  Kadang2 aku terpikir.. tak jeles ke lg dia pada aku?   Ataupun tak sayang dah kot kat aku?  Hai hai hai.. korang musti kata takkan la cam tu.. dia x tunjukk.. yo iyo lahh.. aku yg melayan hari2.. aku terasa tau.. tak dihargai sbg isteri.. huuu.. berat kann?  Just sbgai tkg masak weekend or tukang gosok baju or ... hehee.. ini lah dilema dah kawen lamo sgt.. ke dilema kawen lelaki yg x kisah perasaan bini.. mana satu? Apa2 pun aku tanggung je lah dgn redha.. doa hari2 supaya jadi mcm yg aku nakk.. doa kuat2.. amin ya robbal alaminn..








Cukuplah dulu.. sok ingat nak bangun sahur puasa .. in sya Allah.. jom titunnn.. mimpikan yg best2 yer?
Adios..


No comments:

Post a Comment