Monday, August 18, 2014

sabtu yg gerutu

hari sabtu kanda baru balik dari keje kol 3am.. pastu dia siap2 tido.. kol 6.30 bangun solat, siap2 pulak gi menjaring ikut kawan dia pulak.. tido kejap jer, kol 7am dah keluar pulak ke laut, menjaring.. tentu dia penat, tapi sebab dia punya hobi menjaring (dulu memancing, ni dah upgrade) dia ikutkan jer layan.  pi dgn kawan dia, yg ada bot tu.  macam seronok je kanda layan hobi baru dia.. aku je la yg keboringan.  asal cuti jer dia takde, asal dia takde jer cuti.. hmm.. aku mmg sgt boring hari tu.. sangat sangat sangat.. walaupun dah selalu sgt kena tinggal, aku cam bodo jer haritu.. macam malas tahap gaban....

bangun pagi tu ngat nak pi pasar, ujan la pulok.. hmm pakat tarik lagi selimut.  siap mesej along and ct, kita kuar lagi 1jam mandangkan baru 8 lebih.. tapi ujan nggak mau berenti kok.. aduhaiii.. apa mau dibikin.. nggak bisa ditahan ujan dari Allah itu.  lama beno dah tak ujan pagi2.. sekali Dia bagi.. haa, dari kol 7 sampai ke kol 1 kot baru berenti.. aku dah gerak gi umah mak tunggu kot2 ujan berenti boleh gerak terus.. last2 balik pulak, bukak tudung, naik katil tido lagi.. heheh..

last resort, masak nasi goreng and eat with the kids..
what a boring day!! not a fruitfull one too..
kenapalah aku selalu kena tinggal di saat aku sangat2 perlukan dia di kala cuti..
pikir2.. kan itu dia punya hobi..

aku lak apa hobi aku?
so, will just stick to reading lah.. since i cannot hang out..



No comments:

Post a Comment