Saturday, August 23, 2014

sabtu yg kelabu

Sungguhlah kata orang, kan.. sayang anak tangan2kan, sayang bini tinggal2kan.. hmmm.. kalini kanda pi menjaring lagi.. jaring jaring jaring.. tinggal tinggal tinggal lagi.. aku boring tahap gaban.. lagi2 time pagi2 lepas anak2 dah gi sekolah.. anak2 dua2 ada kelas tambahan lak harini.. diorang dah siap bekfast nasi goreng (tanpa merungut.. oh sonok bila anak2 makan dengan bersemangat..).  dorang enjoy sbb umi layan dorang masakkan bfast kann?  I wish i can cook for them every day.. i can only wish.. umi kerja kann.. jadi anak2 umi paham la kann?

pegi je dua2.. aku rasa dunia sunyi sepi.. sedih.. naper ntah.. rasa terbiar jer.. mmg pedih rasa tu.. bukan tak biasa.. tapi tatau lah macamana.. nak jugak dok jer kat umah takyah keluar2.. tu la mungkin sbb aku lagi suka keluar gi jalan2 ulu yam lah.. giant lah.. slyg mall lah.. kepong lah.. sbb bila dok di rumah.. mulalah mikir macam2.. oh so not good for my image.. bisa nangis kalu gini.. aduihhh... kebosanan kok!

sambil berkemas sambil gantung kain2 nak sidai aku terpikir.. sungguh sunyiiiiii.. huk hukhuk.. tak suka...  aku kalau sempat tua macam mak aku tu.. and anak2 dah dewasa, tentudorang ada kehidupan sendiri.. aku dgn kanda dah la x berapa nak berborak.. dia lebih byk fokus kat hp and grup wassap dia.. takkan sampai 10, 15 tahun lg (kalu pnjang umur in sya Allah) dia masih gitu?  Aku yg jenis nakkan kawan bercerita sokmo ni tentulah tatau nak buat apa..  oh so tak seronok mikirkannya.. ntah2 kanda dah beli bot dia and ajak kawan2 dia gi ngail kot.. aku tetap tinggai jugak.. huhuuu..



Or... maybe aku dahpun beli superbike yg aku idam2kan dan dah ada gang2 yg sama2 suka travel.. oh so sweet.. meh kita pikirkan yg aku dah nak hampir2 nak benti keje time tu.. hehee.. best kan.. tiap2 minggu konvoi gi jalan2.. tak kisahlah dekat or jauh.. i am always on.. bila bab riding nih.. hmmm... now i m smiling...




No comments:

Post a Comment