Monday, July 24, 2006

Hari ini dalam sejarah

24 Julai 2006

Hari ini akan aku kenang dalam sejarah hidupku.

Menyampah mengenangkan kisah dalam bas metro nombor 43 yang aku naik dari baru lima jalan ipoh pagi tadik. Kenapalah mamat indon itu meletakkan hujung kasutnya atas belakang kerusi aku duduk... Tataulah kalau dekat indon sana orang naik bas, kaki mesti letak kat seat depan pastu korek-korek ngan kasut dia. Aku dah sound dia, jaga sikit kaki tu... Dia buat-buat bodo sambil bercakap bahsa indon yang aku tak pernah dengar sebelum ni. Bencik sangat... heeeiii geram. Rasa nak bangun, jegilkan bijik mata dan kemudian bitau soh duduk kaki letak kat lantai, diam-diam. Bangang punya indon.

Aku dari dulu- dulu memang selalu kena buli dalam bas. Kena raba la, kena tolak dengan sengaja nak mengimpitlaa, kena sondoi pun ada. Tapi itu dulu la masa muda-muda. Dah tua-tua ni pun masih kena lagi. Aku benci betul memikirkan perkara ni. Nak pegi/balik kerja cemana lagi kalao tak naik bas. Kanda kengkadang jer boleh antar dan ambik, selain itu, kenalah naik bas. Huahhhhh..

Lagi, bila sampai opis, pompuan miang tu tak masuk lagi. Kerja dah menunggu dia. Since dia ni lambat beno, boss soh aku tolong... ingat, soh tolong jer yek!! But, makin ditolong, makin galak pulak. Dah mai tu buat bodo jer. Bila dah datang, buatpun tah apa-apa, aku jugak yang kena. Heei, betul betul menjengkelkan. Aku bitau boss tu, lain kali aku takmo buat kerja sambung-sambung, aku tak berapa pandai, nanti aku buat silap. Sebab menyambung kerja orang tentu lain dengan kerja kita start sendirik... sekurang-kurangnya kita dah ada "the flow of the work". Huaaahhhh benci lagi. Can I just fire her? Menyusahkan hidup aku betul!!

3 comments:

  1. Here are some links that I believe will be interested

    ReplyDelete
  2. Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
    »

    ReplyDelete
  3. I'm impressed with your site, very nice graphics!
    »

    ReplyDelete