Tuesday, January 15, 2008

Kisah semalam

Kuar dari opis punyalah lambat, aku ingat nak belah, tetiba si MAC soh amend 3 bills, kejadah bagi aku lewat2 sgt. Dahlah lewat aku balik! Benci tau.. dah kol 5.45 masa aku amik kereta tu.

Kat depan opis ni je dah dekat 15 minit polis trafik tu tahan kereta. Punyalah bodoh.. lama nunggu polis jer. Sampai rumah dah kol 7, tenshen tak? Singgah umah mak, makan karipap kak bedah, sedap. Lega dapat makan, rasa cam kenyang semacam, mana taknyer, 3 ketul karipap aku bedal.. heheh!


Balik umah, Amal & adik dah standby tengok SpaQ. Adik siap called aku kol 6.30 tu bitau yang citer tu dah mula, kenapa aku tak sampai umah. Bagus si adik, ingat jugak dia kat umi, kan?
Iyerlah, dah tersangkut kat blakang skolah cina tu plak... benci tul, lambat 10 minit, jadi sangkut sejam..


Hilang sumer mood aku nak masak malam ni. Lepas maghrib, aku kena pikir balik, masak ke beli je. Jemu asik makan kedai. Amal tadi kata nak makan roti nan lagi.. eeeeei, malasnyer nak kuar lagi.

Tunggu kanda balik sambil basuh2 pinggan. Pikir lagi, should i cook or should i not? Letih sangat. Bila kanda balik, tanya dia, lapar ke? Iyer, katanya, tapi bila aku kata nak masak, dia kata takyah, since awak dah letih.. gitu.

Abis, nak makan mender? Dia tak tau... hiiiii, kalu nak aku masak, terus terang je la, aku ni jadi confuse tau..

Last-last dia pegi dapur, soh aku masak sardin...

Aku dah tau tektik dia, memang nak soh aku masak, tapi macam kesian kat aku...

Well, kanda, i do anything for you...

Jadi, malam tadi lauk kami adalah.. nasi putih, ikan kembung goreng, nugget "love" ayam untuk anak2 tersayang, telur goreng mata kerbau 3 bijik dan spesel lauk sardin tin dengan sos cili berkhasiat... amik ko, berpeluh jugak menyiapkan hidangan yang mula2nyer tidak terlintaspun nak masak.

Fenat, tapi aku tak lalu nak makan...

Tu yang pagi ni rasa lapau giler nih... Nak gi lunch dulu, kay!

8 comments:

  1. meriah jugak ler laukpauk dalam diam tak diam tu ya

    ReplyDelete
  2. Thanks for posting.
    Justice for Nurin Jaslin

    ReplyDelete
  3. mak su..
    kerana orang tersayang, kita fenatpun kita boleh jadi tak fenat, kan?

    ReplyDelete
  4. kak...lauk tu pun kira ok dah haa...masak gakla tu. kena tambah dgn sambal belacan sikit..ulam2 sikit..haa..baru naik selera..or ikan kering ke..heemmm..yummy.,yummy

    ReplyDelete
  5. syiera oi..
    akak kan mula2 takmo masak, dah kalu taruk sambal belacan and ulam2 ulam bagai.. hmm... maka lambatlah pulak dorang nak makan..
    selalunya akak masak spesel2 sket masa weekend and kanda ada kat umah je, lain2 kita tak sempat der.. melainkan atas special request from him.. heheh..

    ReplyDelete
  6. kalau weekday ni kami pun suka pi tunjuk je.. mem tak larat nak masak..

    ReplyDelete
  7. Dalam letih-letih tu sedap gak lauk akak ya.. kalo saya mau dua pinggan tu.. hehehehe...

    ReplyDelete
  8. purpleheart..
    entahlah, kalu gitupun rasa sedap, bagus benarlah tu... sejuk rasa ati kita yang memasak...
    ni yang lebey semangat nak masak nih..ewahhhh

    ReplyDelete