Wednesday, June 22, 2011

pemimpin disegani

malam tadi akak rasa sgt bertuah bila Datuk Stapa buat surprise turun padang dalam perjumpaan mingguan kat HQ.. akakpun amik kesempatan amik gambar dgn datuk S..


walaupun akak berpakaian santai abis, akak tak pedulik, nak jugak posing dgn datuk S.. dia pakai orange pun kena jer.. dia langsung tak sombong okey... tanyalah apa2 dgn dia tu.. pasti dijawabnya.. kita yg selalu segan, kan?


banyak jugak topik dlm kelas malam tadi .. antaranya:


1. paling penting sekali ialah belajar mengambil peluang dalam bisnes ini... jangan ditunggu..

2. kena ada rasa ghairah or lebih senang lagi, kena "stim" dalam melakukan apa2 saja dalam hidup ini.. barulah lebih bermakna dan bersemangat!!




sejak dah ramai partners nih.. akak rasa lebih besar tanggungjawab membimbing and beri tunjuk ajar pada mereka .. sebab tajuk utama dalam bisnes ini ialah about sharing and duplicating your work..

pastu bina kejayaan atas kejayaan mereka ..

sgt murni perjuangan yg diilhamkan oleh datuk stapa melalui DCL ini...


"jangan kamu keluar dari DCL ini selagi tak bergelar jutawan.."

antara kata2 yg diucapkan oleh Datuk yg selaluuu bermain dalam benak akak ni.

No comments:

Post a Comment