Wednesday, January 04, 2012

berebut sebab apa?

allooo everyone..  apa citer harini?  apa citer lagi.. semua org sibuk antar anak pi sekolah la kan.. taun persekolahan baru dah mula.. maka bermulalah kehidupan sebagai ibu bapa anak2 yg bersekolahhh.... sibuklah masing2 amik tanggungjawab balik.  sonok cuti kan.. tapi bila dah tiba masa balik lah ke sekolah anak2 kita tu menimba ilmu utk masa depan dia. berduyun2 makpak pun pi ke sekolah jugakkkk!

photo ni credit to naimnikmat's blog

akak cuti jugak tapi akak takdelah berapa sibuk sgt... sementelah akak ni udah senior kan.. cewahhh.. omputih kata "been there, done that.." idaklah nak berlagak, idakkk... tapi akak dah lalui bab anak2 lahir, anak2 membesar, anak2 masuk sekolah, anak2 bersunat (anak2 akak dedua lelaki, kan?)... pasti sama2 lah akak dgn anak2 akak meningkat remaja pulak. hihi..  akak dgn dema mmg tegas, tapi selalunya jadi kawan laa.  hehehe.. buleh ke jadi kawan.. kenapa tak buleh plak?  kita kena link la dgn dorang tu.. haaa.. bak kata CDM kak ana dlm kelas dia baru2 ni.. biar anak2 link dgn ibu bapak dia.  kita kena tau apa ke kelebihan anak2 kita nih, kena taulah apa feveret deme.. kena rajin bertanya apa2 yg deme suka apa perkembangan mende yg deme suka tu... gitu2 lahh.  macam anak2 akak, deme tau akak buat bisnes produk kesihatan dan corset pb nih.  deme asikkkk lah bertanya.. ngapa umi selalu bukak blog hanis haizi ni umi?  kenapa asik tengok gambar2 tu umi?  kenapa asik nak ukur org je umi.. deme asikkk la nak tau.  bila dah tau.. pahamlah deme.  barulah deme tu ada link.  takdelah mengamuk je bila umi lama kat pc umah ni buat entry blog la, update fb laa.. search info laa.. semua deme udah paham. sebab deme tau, itulah yg akan bantu deme di masa depan nanti.

akak bitau deme, terang2 je, kita ni bukannya golongan mewah, kita ni dalam kategori sederhana je.. sometimes jadi susah... sebab.. tak punya ongkos yg mencukupi, tu yg kita kena work harder than the normal people tuuu.  akak pulak selalu bagi contoh.. kalu rebut2 pc and laptop, takpe... kena sabar, sok, umi dapat bonus, umi belikan satu lagi laptop, takyah deme bertegang urat berebut... ye le..esok kalu dah ada sorang satu berebut lagi.. barulah umi boleh hempuk kepala korang, kannnn?  makpak mana taknak beri anak membesar dengan kemewahan, kan.. deme puas, kita lagiii lah puas, kannn? kita kena jadi inspirasi utk anak2 kita.. kena pupuk deme utk sama2 semangat macam kita..haa.  akak sebagai ibu, tentu nak jadi ibu yg terbaik, anak2 akan kenal dgn kita.. jatuh sayang dengan kita, kannn?

eh, panjang pulak citer harini.. takperlah.. yg penting mesejnya akak nak sampaikan di sini, biarlah kita cari income yg solid, tru pb bisnes nih. akak yakin pasti dgn bisnes akak ni sebab grup akak tu dah melahirkan beratus2 usahawan berjaya dgn income 4, 5 and 6 angka.. akak folo jelah.. ye tak?  akak percaya akak adalah org yg telah terpilih utk berjaya satu hari nanti.. jadi, buat sekali, buat betul2 biar jadi.. barulah enjoy di kala kita masih muda .. hehehhe... (muda okey, baru empat puluh tuutttt!!).  insyaallah allah bagi masa utk akak buat bisnes ni hingga berjaya.  3 taun bukan lama mana punnn, tak lama!!

apa ditunggu lagi... kalu anda masih muda or sebaya2 akakpun, marilah sama2 kita tuju ke impian kita..



call kak su 
014-7242 338
akak akan tunjukkan caranya!

No comments:

Post a Comment