Saturday, January 07, 2012

melayan kerenah

kerenah sapa pulak?  bukan karenah la sangat.. tapi dah jadi tanggungjawab..  kuarga beta laa.. kanda beta, anakanda2 beta, ayahanda and bonda beta.


hari2 cuti kononnya nak rehat.. mana buleh daa.. sebab keje banyak.. keje2 rumah.. dengan cuci mencuci, sidai menyidai, lipat melipat kain.. tu baru bab kain.. haa.. yg masak dan kemas2 tu.. haa.. malas tul mikirkan semua tu kena buat jugak, ahbatden.. kono buek jugaklah.. sikit2 mana yg mampu..



abah pulak tak sihat, batuk dan tak lalu makan.. rupa2nya dia merajuk takpek minum teh tarik.. iyerlah.. dia hint2 hari tu.. kami ajak keluar pi minum dia tak larat, so, dia kata "belikan jelah utk abah.."  since tak keluar.. kamipun takdelah beli.. rupa2nya dia memendammm.. adoiii.. rasa bersalah.. patutlahhh pagi tadi balik dari pasar belikan dia kuih and mee jawapun dia tak berapa nak hepi.. teh tarik takderrrr.. hehe.. mahapkan anakmu ini abahhh.. 
sib baik ucu hitam datang dari kuantan dgn kuarga dia late afternoon tadi.. terubat jugaklah rindu abah pada adik badek dia.. ucupun nampaknya dah uzur benau.. lebih kurang abah je aku tengok... tulah dia... dah sama2 tua.. sapa dapat berjalan laju tu.. kira sihat la dia.. which i think abah is wayyy better sihat than ucu.. heheh.. sabar je lah ye cu..

kanda sibuk hantar anak trening bola.. akak plak sibuk masak and ngemas, letihhh.  masa ni la tingin nak bibik.. adoiii.. berangannnn



maybe one day manalah tau ada bibik yg datang buat semua benda kat umah opah.. and siap2kan semua utk anak2 akak pegi and balik sekolah.. why not..

keje kuat okay kak suuu?  semua boleh dapat kalu keje kuatttt..

No comments:

Post a Comment