Wednesday, June 18, 2014

merancang..

ini merancang lain la.. bukan merancang taknak anak.. adoi.. ada je pikir gitu.. sebab masa aku dulu2 kalu org sebut merancang.. tu merancang keluarga.. taknak anak... hehehe.. this is different.. this is planning.
ingat ye.. kalu kita plan baik2 tak jadi.. tentu ada plan lain yg Allah dah sediakan utk kita.. sebab Allah is a Great Planner.. ingat tuuu..




sangat bagus kalu kita ada merancang sesuatu utk hidup kita.. ada org merancang ahead sampai dia pencen.. ada yg merancang 5 taun je dulu.. nak stabilkan ekonomi, nak cuba simpan 200ribu by end of 50 years old umur dia.. ada yg tunggu 50 nak belanjakan duit epf dia beli moto besau.. ngehhhh..



ada yg merancang baik ada yg merancang ala2 jer, ada yg bila ditanya rancangan jangka panjang.. dia kata nak pi syurga.. Subhanallahh.. aku pun nak.. tapi tak terpikirpun begitu... bagusnya kan.. ngapa la ek... kalu nak ke syurga tentu cara ke sana beza dgn cara org biasa kann.. yg tak ingat langsung bab tu kann.. abis2 pun cadang nak pi mekah je aku.. hehehe.. nampak ngat aku ni tak nampak akhirat.. huhuuuu.. astaghfirullah.. tq Allah kau berikan aku petunjuk Mu melalui dia.. now dah tau.. lets do somethin su.. huuu.. 


rancang jer tapi tak nampak usaha nak buatnya pun ada jerr.. contohnyer.. ni nak dekat bulan puasa, ko merancang nak balik kg naik bas.. tiket bas tak beli.. hmmm.. rancangan akan jadi kesedihan bila tau tiket awai2 dah abis.. hampeh kan?  ehhh.. melalutt.. 


astaghfirullah.. aku ni mmg bnyak angan2.. 
heheh.. aku rasa macam tak ikut la kot balik kg perlis taun ni... teruk tak.. kalu lama sangat and aku rasa bosan, laki aku kata awak balik la dulu...oh really?   so sweet laki aku syg benau bini dia kan.. sampai sanggup kata soh aku t balik dulu kan?  so terluka nih.. .. aku rasa best if i dont go.. spend kat selayang is the best thing ever.. hehehe.. huk huk huk



anyway.. ni pun baru planning kan.. if we want to rombak.. we still can.. if tiket bas abis.. we can always drive.. hahahah.. 


dok kat umah best.. ajak along and ct gi jenjalan umah sedara mara sini and gi movie.. 
i can just enjoy without him.. 



No comments:

Post a Comment