Thursday, December 18, 2014

beli baju sekolah

Harini pi keje rempit.. balikpun rempit gak separuh jalan.  Nasib baik la dapat tumpang kanda merempit kann.. layan sajalah kecepatannya kann?

Aku macam tada apa2 plan lunch tadi.. ehh.. macamlah aku ada plan selalu kan.. hehee.. try la cuba2 msg kanda ajak lunch.. yeah.. ajak lagi .. byk kali sudah sebenarnya.. jgn la kau kata aku tak cuba spice up my married life.. i always try to make it happenings.. tapi tu lah aku je la yg selalu kann?  Maybe dah tiada keghairahan la itu.. aku lama2 dah tau.. huhuu..

Eh lalut jauh haa.. laki aku stuju lak nak lunch sama2.. so aku layankan sajalah.. dia mai 12.15 katanya.. tpi msg aku 12.25 so aku pun jalan lajulah ke kl sentral.. dia mai dgn tren la kan.. bukan jauh mana opis dia dgn aku.. sepelaung giant jerr.. ekekek.. so kami pi makan kat la cucur kau.. makan nasi tomato tuu.. sebenarnya aku lapau jugak.. aku rasa nasik tu sikit ngat.. Masya Allah.. sabau ye su.. aku belikan kanda kuih kuning rasa nenas tu.. sedap katanya.. sibbaik kanda suka.  Mmm.. korang nak rasa kesedapannya korang check out la cucur kl sentral.. kuih warna kuning ada kelapa salutnya.. nama patik tak tau.. tapi sedap.  Siap makan dalam 20 minit dia nak balik laa.. takde la nak borak2.. kalu aku tanya tentu dia jawab.. "awak ajak lunch je kan?"  .. hehee.. so aku malas tanya.. aku try mintak kanda belanja aku topup.. hehee.. dapat la 60hengget.. sonok lak.. dah reload dia kata dia bley claim .. punya lah untongkann?

Ni malam ni aku dgn kanda and the boys ada kat restoran AK 47 tepi sekolah menengah.  Ingat nak stop minum lepas beli barang dapur kat nsk dan beli baju skolah ameer kat selayang mall.  Bila order.. tiba2 dua2 anak bujang aku order nasik goreng pataya jugak nih.. adoi.. tunggu laa..  Taun sekali ni beli utk Ameer je lerr baju skolah... Amal dah tak payah beli baju dahh.. oh so grown up my first baby nii.. huuu.. lega dia dah abis spm.. ntah apa dia nak buat abiskan masa nunggu result ni.. time aku dulu mmg aku keje cari duit.. kat kedai nenek kot kat klang.. pastu ada keje kilang jugak.. kilang kayu kat jalan hassan, klang.. oh kenangan sangat kan?  Masa tu duduk dgn along.  Siti masih kecik lagi time tu.. sesekali pi tolong nenek kat kedai nasi ayam kat bandar klang.. uih mmg time remaja macam2 gak aku buat tau.. maklumlah org susah.. kalu dapat bantu mak abah cari duit.. aku takkan lepas peluang lorr.. kan kan?

Bukan main panjang citer kenangan lepas spm.. i bet korangpun da tak ingat apa korang bikin time tu kan?  Masa tu aku ingat aku terkena demam campak.  Sakit dowhh.. kat atas kepala penuh kudis2.. punyalah sakit Allah je yg tauu.. tu lah pengalaman demam campak.. jauh lak dr mak ngan abah kat selayang.. huhuu.. tapi masa atuk aku meninggal.. mak abah datang menziarah terubat jugak rindu dan mengadulah aku kat abah.. "abah ha sakit ada kudis kat kulit kepalaa.. " ..huhuu.. rindu abah pulak tiba2.. semoga abah dlm kalangan org2 yg soleh di alam sana.. ha sentiasa doakan abah ye abah.. aku mmg manja dgn abah.. abah panggil aku sayang abah.. sampai ke tua ni rasanya kasih syg abah tu pd aku.. huhuu..

Itulah antara kenangan zaman abis spm aku dulu.


Ni masa tingkatan 4 kot.. nyengeh aje kan?

Beza tak dgn sekarang?

Ok lah.  Kanda ajak balik.. ngantuknyerrrr..


No comments:

Post a Comment