Sunday, December 14, 2014

jalan2 sambung silaturrahim

Pagi tadi anak2 tamau bangun.. so aku ajak je kanda pi pasar berdua.  Mula2 dia nak pi sorang beli lauk utk stok je.. dia soh aku masak nasi goreng.. tapi aku bitau takde rencah dah.. dia kata telo jer pun jadilah.. last2 tak de jeki gak aku nak buat nasi goreng sebab nasi dlm periuk tu suda tercemar.. atau bahasa kasarnya.. basiii.. huhuu.. tu maleh masak tuu.. masak beria kdg takde nak makan.. tak makan tak abis lah.. tak abis.. basilah.. huuu.. sebab aku malam takmo makan nasik dahhh.. aku nak usaha kurangkan makan nasik.. starting jumaat baru ni.. aku dah start.. harap2 aku dapat teruskann.. asal dapat makan buah or minum air i guess i m okay kot.. hehee..


Ni la muka aku pi pasar tadi.. kanda makan laksa utara aku lak makan bubur nasi campur dgn sup ayam.. sedap tauu.. if korang nak tau.. aku mmg suka makan bubur nasik.. bubur perisa semua suka.. especially bubur lambuk.. uih.. beshh.. aku ni semua pun suka kann?  Maybe mudah sebab makan apa je boleh.. tiada pantang ngat.. tapi kalo pi pasar selayang tu.. mi sup ujang.. lontong.. mi jawa and bubur adalah pilihan hatikuu.. sedapp.. cubalah sendiri okehh?  Lupa lak amik pic bubur tadi.. asyik je makan sebab berduaan dgn kanda mmg tak bercakap la punn.. dia buatla muka siyes tu kan.. ehek.. maleh gak aku nak ajak borak.. sebab kemungkinan utk tidak dilayan amat besar kann?

Siap2 makan kanda kata nak pi masuk pasar cari ayam and all barang basah.  Aku tamau ikut.. aku nak beli sayur and beli barang2 aku.. so we splitted and go separate way janji tggu kat keta once done.

Sibbaik aku takde lama ngat.. kalu lama tentu dia call lah supaya aku tak lewat sgt.. hehee.. pi pasa mana bley cepat2 ye tak.. nak beli kena tengok2 jugak yg tak beli tu..kann?

Kanda tanya masa balik umah whether nak trus pi umah angah ke tak lepas dah twrlanjur ke saujana putra umah Ana, anak sedara dia.  Ana buat kenduri sempena anak dia sudah selamat bersunat 10 hari lepas.  Dah tentula aku x lepas peluang nak gi umah angah.. ajaklah along and mak sekali.. siti lak keje so dia x dapatlah join.

Mak and along kemain suka.. terus jer deme bersiap.  Aku simpan2 barang dpur terus gak bersiap.

Kat umah Ana jumpa lah dgn anak2 buah yg lain.. Mona and Budiman.. cucu teman udah berderet wehh.. apa nak buat.. udah takdir jadi nenek di usia muda.. kahkahkah.. ferasan lak mudo.. kena jugak sesekali fikir gitu baru semangat nak hidup dan pikir positip nak ngumpul pahala kannnn?

Bila dah settled umah Ana.. trus gerak ke Taman Mesra umah angah.  Nunggu pulak dia depan umah sbb angahpun pi kenduri sunat rupanya.. hahaii.. ramai sekali bersunat musim cuti2 ni kann?  Ramai menjadi anak teruna dah kann?  Tunggu laa pulak haa.. sibbaik tak lama..




Balik umah solat asar teruih naik katil letihhh.. golek2 sambil baca majalah.  Jap je dah maghrib.. oh teringat esok bukan cuti lagiii.. ohhhh.. hmm.. ahhh

No comments:

Post a Comment