Monday, March 03, 2014

frustration is normal

apa yg kugenggam tak mudah utk aku lepaskan.. aku terlanjur cinta kepadamu.. dan telah kuberikan seluruh hatiku.. tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku.. akupun takmengerti yg terjadi.. apa salah dan kurangku padamu .. kini terlambat sudah tuk dipersalahkan.. kerna sekali cinta..aku tetap cinta.. 

mencubalah bertahan atas puing2 cinta yg telah rapuh.. apa yg kugenggam.. tak mudah utk aku lepaskannnnn...

ni gambar album den yg tak siap2.. nyanyi kat karok ajer lahhh.. heheeh


lagu rossa & pasha ungu ni pun selalu main2 dalam kepala beta.. so kali ini dia masuk blog beta.. so.. korang hadap, bacalah..kehkehkeh.. 

apa telah terjadi su?  apo?  kena ada sesuatu terjadi?  well .. let me tell u somethin.. laki den.. also known as kanda .. tak balik on saturday from his mancing/mengail trip.. aduih.. takde tau dia kata nak balik on sunday, he promised saturday lewat2 pun takpe, but when i was in karaoke.. he wassup saying he balik on sunday petang... hmmm... aku sedih aku frust.. tapi aku terima je lah.. sehari lagi kosong tanpa kanda.. ngeh3.. mmg sepi kau.. cam bodo je aku ngaku kat sini... but tu lah dia kenyataan.. aku sepi kanda takde.. huuuu..

muka along excited nak pi jalan2 sblum karaoke.. heee.. 
pi amik azmeer balik rombongan dulu



selfie di kedai mamak lepas jalan2 di pasar malam SG menunggu siti sampai dihantar oleh nazli.. 
siti dah sampai kita tunggu kejap ujan berenti sikit.. hehe. apa motif tunggu ujan pun tatau.. hehe


pi karok dgn along, siti, liza and 3 anak2 dia mmg enjoy abis.. siap ada tarian gelek and everyting.. back up singer lagi havoc dari lead singer pun ado.. heheh..
siti balik keje trus jumpa kami dekat sana.. liza pun datang sendiri without acu sham. bizi main bola jer.. so we had fun.. lupo jap yg kanda takde.. until he wassup saying not coming back malam tu.. huuu

so ahad aku kena go tru the process again.   anak2 tau dah.. aku akan ajak pi bfast kat pasar and then find DVD ke apa nak layan in the afternoon.  ada jugak nak gak pi sogo jalan2 semalam.. ntah kenapa nak ke sogo, cam lama nyer tak shopping kat sogo.. so, aku suarakan kat siti masa nak pi pasar pagi tu.. siti terkujat.. elok plak dia cuti kannn.. dia kata once balik dr pasar she will change clothes and we will go sogo.. along super duper excited of the idea... tengah lepak2 tu mak balik dari dok umah am.. am dah hantar mak means dah puas la tu dia dok sana.. dah rindukan umah dia.. so she came back...   berbalik kisah nak gi sogo.. lepas discussed dgn along and siti.. kami tak jadi pi.. oh tak jadi lagiii..  lepas zohor kami pakat lepak umah i pulak sambil layan dvd.. heheh.. "kami histeria" dvd pertama... best la citer tu.. i like. masuk dvd ke dua. citer balistik.. aku dah ngantuk.. nak tido.. semua pun tak jadi tengok,.. semua pakat nak lena . pastu ujan turunnn... heheh.. aku sidai kasut nak kasi kering.. tiba2 basah balik sbb lupa nak angkat.. boleh.. heheh. nasiblahhh.. but ujan semalam sedikit sebanyak mengurangkan kekeringan hatiku.. eh.. ada kena mengena ker.. taklah saja merepek..


selfie sblum pi pasar.. dgn muka tak boleh blah mata kuyu.. lipstik apo yg merah ngat tuuu... duckface yg menggiurkan takkkk?  mapuhhh

tido pun kejap jer... kanda wassup kata dia almost nak balik dah.. lepas maghrib dia akan sampai.. so, he wanted me to pick up the fish from his fren's house.  so bersiaplah aku ajak anak2 pi makan luar dulu sementara pi amik ayah dia.. amal so excited nak makan piza.. so keluarlahhh.. ehhh.. tiba2 ongtua tu dah sampai pulokkkk.. haiii.. kenalah pi terus ke umah kaan dia.. adoi laa.. lama nyer dia nak bagi2 ikan, pastu nak siang pulak sekor ikan duri yg besauuuu.. 

almost 40 min jugak nunggu.. but anak2 sabarrrr je dengan perut lapau.. adik nak pi selayang mall pizza hut.. amal plak nak pi giant batu caves domino... yg menang ialah amal.. so kami pi la domino at giant bt caves.. dah makan 2 biji yg large pizza.. siap tapau lagi 2 biji tuu.. alahai..piza jer.. bukan kenyang mana..hehehe.. so, i know my boys punya appetite.. tu yg pizza ni sesekali jer.. kannnn?

kanda dah balik bukannya nak kata rindunya kat aku.. aku laa pi peluk2 dia.. tu pun dia kata tunggu kat umahlahh. heheheh.. halal tuu.. gitu tauu.. heheh.. aku sabar la kann.. bila kat umah, diapun macam tak berapa nak kisah aku.. aku ni yg nunggu dia 2 hari 2 malam tauu.. appreciate la kata rindunya kat awakk jugak ke kan.. ada? idak!!. ntahlah.. mmg takde la mende2 tu lagi dalam hidup aku ni.. katanya penatt sgt, bila dah siap2 mandi solat, time pun dah lewat.. still aku ajak tido tak mau.. takut ker aku ajak main? adoilaa.. aku pun paham laa.. aku paham sgt ko penat kanda oiii.. hai nasib la lagi.. so i let u sleep without me bugging and hugging you... dah pagi baru la mai nak  peluk aku.. oh so sweet kannn.. huk huk.. aku dah nak bangunpun dah subuh.. tido dgn perasaan terharuuu... sedih tak?
mana tak kurang kasih sayang cam  ni.. 



adios.. blancos.. we continuos later



No comments:

Post a Comment