Thursday, January 08, 2015

tanak naik tren?

semalam aku cuti mc.
harini dah keje balik
sebenarnya aku kan suka keje
nak buat cemana blom rezeki nak keje surirumah, biarlah dulu aku teruskan karier aku sebagai pekerja.. ekekek.. membebel pulak pagi ni, padahal keje dah berderet nunggu kau su.. ehek..

takpe.. aku taip pantas, nak citer apa yek tadi. oh yea.. pengalaman di dalam tren pagi tadi membuatkan aku lebih berhati2.  apa jadi dalam tren?  bukan aku punya pengalaman, ini ialah ira shahira, my bff punya pengalaman.  dia selalu kalu ada  hal2 yg tak berkenan di hati dia, dia akan wassap dgn aku share her things.  ada sekali tu, dia ditolak2 nak berimpit duduk sebab org sebelah nak beri peluang pada sorang pompuan pregnant duduk.  ira was wondering org yg nak diberi duduk tu gemuk ke pregnant.. tu pun kita kena perati baik2.. ekekek.. and the other lady yg sebelah ira tu plak taknak beralah but to make sure ira kena himpit sebab dia nak bg that standing pregnant lady tu duduk.  dah kena himpit2 ira pun pahamlahhh.. dia bangun.. so.. the moral of the story tu apa?  if you feel like doing kebaikan, do it laa.. u shd just bangun yourself.,, pelik gak org gini.

situasi macam2.. dari dalam van nak ke stesen pun macam2 staff. ye lah pwc ni..my firm ni, ada sediakan van untuk staff yg parking area kl sental and staff yg nak ke kl sentral, so memudahkanlah.  ira plak selalu terjumpa dgn org2 pelik.  ada sekali tu staff tu cun amat, tapi ada bau yg sgt special.  ntah rambut dia ker.. ntah body odor ke tak dapat plak nak den pastikan, but it was sure bau yg tak menyenangkan.  bukan sekali dua ira kena dok dekat dgn staff ni.. hehehe.. nasiblah iraaa.. kadang2 Allah turunkan seseorang yg cantik itu dengan ujian kepada org2 di sekeliling dia.. kan kan?

pastu satu lagi, ada awek ni pakai earfon, tapi kuatnya, ira buleh dengar sebab terlalu kuat lettew.. ntah dia sedar ke tidak yg org lain buleh dengar.  special kann?  pahtu lak, lagu yg didengar tu, lagu omputeh, diulang2 banyk kali.  lepas abis, ulang lagi dan lagi dan lagi.  so i told ira.. maybe dia baru dapat lagu tu, and nak prektis nyanyi kat karaoke, tu pasallah dia kena dengar banyak2 kali.. ekekekek.. macam2 kan? and this lady yg dengar lagu ni agak vogue penampilannya.. taulah kalu ira yg kata vogue tu, mmg vogue laaa.. and to top it up.. masa kami bfast pagi tadi, ira nampak lagi awek tu kat plaza.  okay la.. still dengan earfon special dia.. tapi kali ni aku tak dengar la lagu dia.. eheheheheh

tulah dia.. public transport aku yg aku kasihi ialah komuter batucaves - kls- batu caves.  selalu dapat duduk je pagi or petang balik and i am so thankful.  cumanya kalu balik lewat, harus sedia nak lari ke parking je laa.  no pob with the train, but the parking is quite sunyi and menakutkan.  aku lari sokmo kalu malam.  dah pulak malam, takde sapa menjaga dah.  anjing banyak, tapi org lebih menakutkan.. ekekekek

adios.. thanks ira, for sharing your stories..

2 comments:

  1. Hahaha...betul kak...stress tau.. Well, nak buat camno..layan ajera dengan hati yang terbuka dan redha...:) :)

    ReplyDelete
  2. hehehe.. takper.. semua tu nampakkan kita yg manusia ni berbagai ragam.. tahannnnnn

    ReplyDelete