Tuesday, March 07, 2017

Bandung trip march 2017.

Harini selasa.  Tak kojo.. tak larat rasanya.  Nak gi kinik malas or more or less mmg tak larat, so EL je ler.  Tgh golek2 ataih katil ni. Ngantuk ya amat.  Tp nak nulis dulu kat blog haa.. rinduuu.  Nak rindu2 bopren dah msg.. tp masih xberjawab.  Bizi lettew gamaknya.  Org keje kita tak... so.. kenalah paham. Kenn?

Semalam dah balik dari bandung.  First overseas trip utk 2017.  Yess.. sonok.  Tu yg badan ni loteh.  Almost 4 days berjalannn.  Even dlm keta pun lama benau tu yg tak tahan kaki and tulang temulang den.  Tiap2 malam kat hotel sblom tido kena sapu minyak panas and urut2 sendiri badan kaki semua.. baru tido.  Dpt lena alhamdulillah.  Seingat aku malam 1st je lena.. huhuu.  Penat la kann.. susah nak padam.  Ada je terjaga2.

Mostly bandung indon ni boleh katakan an interesting trip.  Just the 6 of us.  Puspa.. lynn.. kak nani.. lela my anak sedara and oso abg hasan the only guy dlm grup kali ni.  Best semua dorang.  Satu kepala la boleh kata.  Sayang lak dgn diorang kan.  Berkepit 4 hari mana tak rasa syg ye tak?

Hari 1st smpai kami trus gi shoppin kat pasar baru dibawak dek tour guide kami pak choki and konco2nya.  Makan siap2 kat kedai makan dia and zass terus cari kain. And telekung and t shirt macam2 lg.  Tak chek in lg.. teruih pi ngopi sambil tengok live music.  Kumpulan tu nyanyi kat herritage inn.. ke apa ke nama.  Best2 lagu dorang bawak.  Semua best2.  Puspa siap sumbangkan lagu kasih by hetty koes endang kau.  Mmg berbakat kawan den sorang nih.. terpegun kalu korang first time dengar.. macam den memulo dulu la.. hehee.  Terhibur.  Malam tu lepas siap2 settled down kat hotel.. kami kuar gi dinner kat karok.  Dapat 2jam kot.  Semua sonok menyanyi sambil berkenalan lebih dekat lagi.

2nd day.. pas sapan kat hotel.. kami gerak ke farm house and floating market.  These are near lembang.  Actually aku tak berapa ingat nama kawasan kami pi tu.  Farm house tu lebih kepada tempat2 yg macam tiru kat overseas nuu.  Byr masuk rp20,000.  Ada love locks macam kat korea tu.. ada biri2.. and macam2.  Pehtu drive lg pi ke floating market.  Free ke masuk?  X ingat den.. aduii.  Macam haadyai deme copy jugak..  abis situ kami pi Amazing art world yg masih baru dibuka january haritu.  Ada discount masuk byr rp119,000.  Mcm2 ada 3D picture.

3rd day baru pi cari kain sulam yg sgt popular kat bandung.  Kami pi kawasan perumahan Kopo indah namanya.  Jualan di rumah ni lela baca kat tenet and kami pi cari laa.  Mmg murah2 and tak terpilih corak pelbagai la.  Tak terjebak beli tu kira hebat kau.  Aku terjebak jugakkk.. kih3.. sibbaik deme terima duit mesia.. sonok la sikitt.  Hik.  Raya taun ni kita pakai sulam k?  In sya Allahhh.  Lepas tu balik ke town.. pi kedai refill perfume.  Berbaloi2 laaa.. murah.  40ml harga x ingat.. 100ml harga rp175,000.. 125ml pun aku x ingat.. but still dlm range yg masih murah ngko.. x dpt camtu kat tmpt kita nyahhh..   pi  kartikasari.. takde yg menarik so singgah toilet jer.  Nak pi rumah mode tak sempat la.  Sebab dah ujan lobek gilo smpai banjir jalan.  Kami ingat nak pi amik pic je pun.. so tak jadi.  Balik hotel and rehat.. keluar cari snacks utk bawak balik and tido.

4th day dah sapan trus bergerak ke airport 2 keta.  1 bawak kami.. 1lg bawak barang2 yg dah bertambah.. beranak pinak kauu.. kemain deme shopping... especially lela and lynn.  Lela beli kain sbb anak dia nak menikah and kenduri ujung taun ni.. mmg sekali jalan la dia membeli and buat niaga dia jugak.  Berbaloi2 la kalu org rajin niaga ni.  Kita tengok pun kita kagum kau.. Hai duit duit.. di mana lah kau duit.

Pic bila nak letak?  Hmmm.. beratus2 kepin cemana nak masuk?



No comments:

Post a Comment