Friday, April 14, 2006

Relief Aid

Have you heard about this? Usually relief aid is given when hazards happen. Ello, what u merepek, dear? Sebenarnya, acik cuma nak citer acik kena relief orang hari ni. Half day je... pun kena relief. Semenjak kerja sini, acik asik merilif orang je kerja. Meh kira berapa tempat acik dah duduk sebelum ni. All over the opislah. Tempat Puteri MA, tempat Pack Huang (CEO's), tempat Carol (MD's), tempat Ani, tempat Shahira, tempat Od, tempat Thavam, Kak Norm, Lilian, Irene, Jasper, kat Kamsiah and last but not least tempat Felicia. Amoi last ni dah siap tempah acik next week sampai mid May sebab dia nak gi overseas. Sampai bila aku nak buat kerja ni? Hentah.. sampai maut menjemput pergi, ewah.

Itu baru sebahagian kecil dari tugas-tugas mencabar seorang kuli. Walaupun acik suka kerja, selalu mintak kerja dari Kalai, doesnt mean i enjoy everything beb.. Ini salah satu kerja yang acik tak brapa enjoy. Sebabnya, bila acik gi rilif orang, kerja acik jadi lebih banyak bila acik balik kat tempat acik sindrik. Tapi kengkadang boss acik buat-buat tak paham yang acik takley nak assist mereka. Datang jugak kat acik ni. Time ni la rasa cam nak berenti. Mencik pun ada. Juggle gak la some time. Dapat boss cam boss si Thavam, aku rasa nak nangis slalu. Dapat boss yang okay, asik takde opis, slalu ada meeting, syok gak.. rasa cam berehat sekejap dari stress at my own place. Lari sana, lari sini... tapi tak gak kurus. Tambah gomok ado lah... hi hik hik. Apo tak gomok ei, bab makan tu lalu bonar. Selero ado yo sentiaso. Gomok boto den ni haa. Malu laa, tapi nak buek cemano? Eh, dah poei cito pasa gomok pulak. Lain dah ni. Back to the previous topic. What topic ye? Oh, kisah kuli and the duties involved.

Dah berapa patah ye acik tulis ari ni? Ahhh... maleh la citer pasal kijo. Meh kita cakap pasal Siti ngan Datuk K. Apa yek.. bukannya aku kisah ngat apa jadi kat dia. Kalo dia nak kawin baru aku suka... dah tambah masjid, tak gitu?

Esok ari Sabtu, cuti... apa yang aku nak buat? Kalo duit acik banyak sentiasa, bukankah bagus? Tapi duit ni cepat luak yek? Kalo acik tak tambah, cemana dia nak berkembang. Hasrat ati tu nak bawak Amal and Ameer gi jenjalan kat Genting. Nak rehat-rehat sambil sedut udara sejuk kat atas tu, but, budget suda lari sikit la semenjak panggil Eng repair pc and pasal internet mentenet tu. Jadi, lupakan la niat nak berGenting dulu. Nanti nak ajak Kanda pegi Cameron la.. ujung taun la, bukan ujung minggu. Dapat dok kat sana laaaagi syok, berkepit je siang malam... abis, dah sejuk jer... haa.

Abis la dulu bab mengarut ari ni.
Adios

2 comments:

  1. eh... jangan gi genting. ada tanah luntuhhh beb.

    ReplyDelete
  2. well /.... akhirnye dapat gak aku baca ape yang ko membebel tu ..

    ReplyDelete