Monday, January 22, 2007

Lagi tawaran menarik

Last week, tengah aku klangkabut buat kerja untuk Angie, tetiba, JN datang tanya JK pergi mana? Aku ingat dia nak carik boss JK, tapi dia call aku soh masuk bilik dia. Alamak, apa salah aku pulak? Setau aku, aku cuba elakkan dari menjaga orang yang tak berkenaan. But... she said, she wanted to offer me a sec. cum admistrator work with her dept. She knew how i have worked relieving her sec. before. Hmm, berbaloi gak ganti-mengganti ni yek... ada gak orang nampak keupayaaaaaaan aku.. huaahahaha! I told her that i was also trying for the admistrator job with my dept, but she said, for me to also consider hers. Sampai Selasa, aku kena bitau jawapan! Hmm, laku gak aku yek?? Hik.

Aku suka kerja lagi satu tu, tak yah buat sec. duties dah. Kerja ngan sistem jer. Tentu banyak kerja. Kalau tengok cara orang sebelah aku tu, Kalai, kerja dia memang non-stop. Harap-harap aku boleh handle sumer ni.

Aku mao berkembang, dari segi kerja dan minda juga. Takmo asik di takuk lama dan bosan. Gajipun faktor jugakkan? Menipu kalau aku kata aku tak kisah bab gaji.

Selama ini, aku kerja ikhlas apa saja nak membantu akhirnya dipandang dan dihargai orang...
Lm, eat your heart out!! Ko tak boleh, tak semestinya orang lainpun tak boleh...

2 comments:

  1. cheh wah... kata-katamu yang bisa berbisa itu menjadik inspirasiku... hmmmm

    ReplyDelete
  2. you r the best!!

    ReplyDelete