Friday, January 16, 2009

40 plus and growing

Ini bukan umur acik tau, sebab umur acik lum cocah situ pun lagi, jauh lagi.. heheh!!

Ini adalah jumlah terbaru hamster dalam peliharaan kami. Project memisahkan semua jantans and betinas dalam sangkar2 berlainan and only putting one pair at one place nampaknya telah berhasil. Hamster betina tu nampak berisi, so 2 malam lepas, aku asingkan si jantan ke tempat lain.

Balik keje tadi, tetiba Amal report.. "dah beranak dah mi, hamster tu, 4 ekor je."

Dengan ini, jumlah hamster total ialah 41 (empat puluh satu).
Ada sesapa pernah ada 41 ekor hamster dalam satu masa?

Eh, lupa nak bitau.. angah & along dah beli sepasang hamster sorang and bawak ke Klang. 41 ekor tu selepas tolak 4 ekor yg dibeli oleh mereka.

Ada sesapa lagi minat nak beli hamster? Jualan murah beb... 8 hinggit sekor dah la. Tak kuasa aku nak beli sangkar lagi!

5 comments:

  1. Apa kata kalau buat parti bbq hamster je .. caj laa RM 40 seorang .. untung tauuu

    ReplyDelete
  2. Hi Alice,
    Apa raaa mu.. mana buleh cari keuntungan dengan kesengsaraan hamster2 lain!!

    ReplyDelete
  3. Latest news..
    semalam sekor lagi dari hamster2 itu sudah melahirkan .. this time 9 ekor kau.. total = 50!!

    maybe sebelum proses pengasingan jantina, hamster2 ini sudahpun mengawan.. aduiiii!!

    ReplyDelete
  4. Malam tadik, 20 Jan 2008, aku bawak 10 ekor hammies, gi jual kat pet shop...
    dapat tukar ngan makanan hamster, habuk kayu mereka dan dapat pulak pasir berak Cindy.. aku happy jer.

    Amal tak puas hati..
    Well, kalu tau jaga, tak yah nak kena sound bila nak bagi makan, bila nak cuci sangkar2 hammies ni semua, takdelah kena juai balik..
    ingat tu?

    Cemana pun, lepas tolak 10, we still have 40 to take care of!

    ReplyDelete
  5. kaler pink kak..hemster ko tu carik kaler pink jual!

    ReplyDelete