Saturday, June 18, 2011

kita kaya kalau kita sihat

betulkan.. health is wealth?


ko kalu asik sakit, how can you enjoy life?


ko kalu asik nak gi kinik, amik ubat demam, batuk, hingus meleleh, apa ker lifenya?


ko kalu sakit lutut, sakit pinggang, sakit paler migrain all the time.. nak kuar time panas2 takley, nak kuar time sejuk2 tak ley.. kan dah tak syiok idup? bukan tu je.. nak buat ibadahpunnnn sangkut2.. sebab ko sendiri sudah tak berapa nak sihat, kan?



meh kita ubah cara idup kita.. kita rajinlah menjaga kesihatan kita.. jaga pemakanan kita..memang kita tak dapat nak elak makan ayam inject, mkn processed food, minum air gas, makan fast food and every thing, but.. kita still ada cara utk balance kan hidup dan kesihatan kita. tu semua pilihan kita.. kita yg musti pandai!!




kita buleh jaga kesihatan dgn amalan bersenam 3 kali seminggu, kuarkan peluh.. sihatkan jantung kita... bagi dia pump baikkk punya darah ke seluruh badan kita.. buatlah apa2 aktiviti yg bleh kuarkan peluh, jalan laju ker, jogging ker, menari ke, aerobics ke.. haa.. akak paling senang kok aktiviti aerobics.. lagi2 kalu ada belly dance kau, dulu poco2 .. haa.. akak mmg minat menari since dulu2 lagi..






akak takde lagi costume belly dance.. tapi akak tetap join okey.. heheh.. pinggang cepat terbentuk kalu kita rajin menggelekkan punggong.. ewahhh.. pastu kita amik q-she utk memejal dan membentuk otot2 pinggang, dada & punggung..

satu lagi yg sama penting ialah pemakanan kita.. nak kena bagi balance.. kena amik supplement dari herba2 tradisional kita.. takyah gi utan dah.. macam2 dah ada DCL buatkan dan utk mudahkan semua orang. meh akak tunjukkan caranya.. utk apa jenis penyakitpun.. atau just menjaga kesihatan, inilah dia:




  • amik je inte-cleanse tu sebab dia tolong cucikan usus kita dari segala mak datok toxin dari makanan2 kita yg berlemak, makanan2 berkolestrol tinggi tu..




  • pastu amik ry-ilex utk darah pulak, bakar kolestrol dalam darah plak, kandungan yis beras merah dlm produk ni boleh melembutkan salur darah, memudahkan peredaran darah supaya senang menyalurkan darah ke seluruh badan








  • at the same time, amik madu plus kita.. iaitu amazing.. ia bertugas membina immunisasi badan.., membina balik usus kita tadi.. dan merawat segala luka2 dalaman



  • sambil minum air oxi-pi d'ionik yg sgt halus molekulnya utk memudahkan semua process ni berjalan dan mengeluarkan semua toxin dalam badan, kadar penyerapannya yg tinggi memudahkan produk2 di atas bekerja dgn berkesan



  • amik pulak e-genius utk membetulkan pulak sistem saraf dan fungsi2 organ iaitu central nerve system (CNS)


  • bagi wanita yg mengalami masalah dalaman.. terutama rahim, disyorkan dalam masa yg sama mengambil bidadari utk membuang sisa2 darah haid & nifas yg menyesakkan salur rahim tersebut


akak bukan tulis2 kosong ni, sebab DCL dah terima awards dari The Best Brand Awards for SME products selama 2 tahun berturut2, 2009 and 2010..



terbukti selamat!!



call akak utk keterangan lebih terperinci..



kak su bidadari 014-7242 338



sumber foto ry-ilex di atas tu dari cik zathy nazar of dclshop, tima kasih!



No comments:

Post a Comment