Tuesday, February 21, 2017

Merah padam muko.. peluh kuar jantan betina pondannn

haru tak tajuk?
mana tak merah padam.  aku dah lama giler tak meronggeng (bak kata akak aku, am).  last meronggeng bila pun aku tak ingat.  dalam kes ni, kat gym la last, fitness celebrity tu.  bukannya baru ok, berjinggut dah lamanya..  ingatkan kaki aku ni dah cedera teruk, tak buleh bergerak sgt2, tapi kerana nak keluarkan peluh, ku gagahi jugak ke taman sri gombak, tempat am and gang dia berjimpa aerobics.  
byk minggu dah dia buat si am, tapi tulah.. kono boto2 janji nak poey, den beringekla nak poey kan.  bangun awal2 and bersedia.  seluar and kasut sukan pun ntah mana pegi yg warna purple tu.  sapa amik yek, kasi pulangkan copek.  

sibbaik rumah tu byk kasut.  aku sarung je la kasut2 lama.  kasut lakipun bukan dia pakai sgt.. hentam sarung je la..   mana pi kasut purple aku yg aku sayang tu yekkk?  aku tak ingat lak bg sesapa pinjammm.. silalah kau pulangkannnnn.. huk huk.







yg tudung biru ni kawan am, sebaya am, sama sekolah dgn am, kat mrsm katanya.  best la ada kawan dr zaman sekolah yg sama2 buat aktiviti kan?  akak tu nama dia zerd (lizard panggilan kat sekolah katanya.. ekekke).  so, kami bertiga lah gangnya.  lepas dah bersenam baru lah berkenalan dgn kak zerd tu. boleh tahan gak, sekepala nampknya.



korang kenal abang ni?  abg  ni mmg sgt popular masa kat taman tu.  dialah owner fitness club yg anjurkan senamrobik situ.  kalu korang perasan, and kalu korang penah tengok video clips zaman 90an, brader ni salah seorang penari yg selalu dalam tivi.  ada jugak dia dalam vc wann, oh cik abang menari bossanova. ekekek.. sila cek kalu tak pecaya.. dah tuo bona, bayangkanlah den ni tuo mano, dio maso tu dalam 27, 28, sekarang ni.. slepas 30 taun.. eh.. ye ker.. ekekek.. dia tetap macam fit, sebab dia kan keje fitness .. hehehehe.. baguskannn?  cuma dia banyak relax serahkan kat budak2 dia jugak.. hehee. namapun boss kannn?





kalu suruh posing.. haa.. boleh je dia.. one two three.. one two three. kauuuuu


i met another new fren, nama dia izan soffea. heheh.. boleh tahan dia goyang haritu.. org muda la kan, mmg kuatlah lagi tulangnya.  aku tak boleh goyang sgt dah, kaki badan dah teruk bebeno dimamah usia.  sis izan ni, steady je, dia twist kauuu.. respectttttt













buleh la kalu bab nak mengeluarkan peluh, jom kita beramai2.  sabtu and ahad, 8.30 till 9.30 at taman tasik sri gombak, jom jommm..  free lagi menyeronokkannn..  nak main badminton, takde kaki takde lah nampaknya.  nak jogging, boleh je, tapi tak syiok laa.. den lari2 ni kurang sikit, unless pegi dgn org yg betui2 nak bawak den.  nak swimming, janji dgn puspa nak swim kat pool umah dia.. ntahlah jadi ke idak.. swimming best kannn?  kenalah kita berusaha sendiri menaikkan. eh, naikkan apo lak? nak menyihatkan badan yg dah mmg tuo and byk kolesterol.  sebaik2nya kita amalkan jugak puasa senin kamis and sewaktu dengannyaaa.. huhuuu.. 

kadang2 rasa cam redha je lah.  malas dah nak jaga body i yg solid molid (konon awww) ni.. tapi bila mkir kita perlu badan yg sihat utk memudahkan kita beribadah kepada Allah.. ai kuatkan jugak.. jalan2 naik tangga turun tangga. lari2 ehhh.. lari mende.. lari2 anak mmg tak ler.  hehee.. lari dari masalah pun tidak, sebab ia tetap tidak membakar kaloriiii.. ekekekeke


No comments:

Post a Comment