Friday, February 16, 2007

Tangki bocor

Ini kisah semalam. Balik elok-elok kuar kol 5.33pm. Sampai jalan kuching tetiba ada lampu nyala kat meter depan tu. Pastu temperature naik sampai H, ko. H tu stands for high, kan? Kalut den, called kanda. Dia punyala takut, dia la yang kalut. Aku sebenarnya tak paham, pebendenya. Dia takut jadi apa-apa since aku tak tau, so dia advise aku soh berenti jer kat tepi jalan. Dengan ujan lebat giler. Aku kena tunggu sampai kanda datang. 2 orang india berenti tanya apa hal ngan aku kat tepi jalan. Dah la aku penakut. Dorang ni offer nak tolong, aku tak bukak tingkappun, punya la takut.

Nak jadi kisah, ada seorang hamba Allah ni, buat buat sendiri jer, isi air then bila abang sampai, itu ini, kena lagi aku dekat 1/2 ribu ko. Waaaa.... baru amik duit pagi tadi, dah kena kuar pulak. Mak, sian den ni!!

Acu ngan liza (adik ipar) mai kat situ sebab kanda called. Tak sangka dorang nak datang. Rugi kanda tak ingat dari awal masa bebaru rosak tadik. Acu kata dia ada kawan boleh tarik jer kereta tu. Alahai, nak buat cemana... dah tertulis di luh mahfuz, bahawasanya aku nak jadi kopak malam semalam.

Balik rumah dedekat kol 10.10pm gitu. Amal and ameer dok tertanya-tanya kenapa umi lambat.
Sian dorang, lapar belum makan. Aku goreng telur mata 5 bijik, dorang dgn kanda makan itu jer, dengan roti. Aku mandi.

Bebudak dah tido, kanda ajak tengok Dejavu, DVD. Aku ngantuk sesangat, terus masuk tido around 11 gitu. Tatau wat epen after that.

1 comment:

  1. menyinggah from blog hopping ... btw join le AAM ke, Sahabat EON ke ... i join sebab memang selalu sangkut, bateri lah, tayar lah , spark plug lah. memang tak reti jaga kereta. tau drive & isi minyak je.

    ReplyDelete